L’estiu de 2020, amb els nens, vam aprofitar per fer diferents excursions de poca dificultat. Aquesta és una de les que més ens va agradar per les boniques vistes que té.
- Dades d’interès
- Via verda Paseo Itsaslur (Bizkaia)
- Via verda del Piquillo (Cantàbria)
- On menjar
- Altres coses a visitar
Dades d’interès
Avui et proposo aquesta excursió que té dos noms, ja que en són dues, una al País Basc i l’altra a Cantàbria, però que es poden considerar la mateixa excursió.
A la majoria de llocs que l’havia vist, proposaven fer-la des d’un dels extrems. El que et proposo jo és fer-la des de la meitat, per si només en vols fer una part.
Són 12 quilòmetres de ruta circular i sense cap mena de dificultat.
Nota infants: És una ruta que es pot fer perfectament amb nens i amb cotxet.
El lloc escollit per començar és l’aparcament ubicat al barri de Cobarón (Kobaron) de Muzkiz, com es veu al següent mapa.
Via verda Paseo Itsaslur (Bizkaia)
Un cop deixat el cotxe a l’aparcament de Cobarón, has de decidir si vols anar cap a l’est o cap a l’oest. Nosaltres vam triar anar cap a l’oest primer i, per tant, començar la ruta per la via verda “Paseo Itsaslur”.
Al primer tram, et trobaràs un camí ample que ressegueix el penya-segat. Les vistes són molt boniques i es fa molt agradable.
Nota infants: Hi vam anar amb el cotxet de la nostra filla i no vam tenir cap problema. El nostre fill anava amb un patinet i també va poder anar-hi la mar de bé.
Quan estiguis arribant a la punta del “Castillo Viejo”, trobaràs un cartell que indica que hi ha una bifurcació. Cap a l’esquerra és per fer la ruta per baix i veure aquesta punta i la punta del “Castillo”. Cap a la dreta és per fer una mica de drecera i el camí està en millor estat.
Nota infants: No vam veure factible fer la ruta de les 2 puntes amb el cotxet.
Després de fer una bona pujada amb la conseqüent baixada, t’arribarà per la dreta el camí que has deixat abans. En aquest punt, ja tens unes bones vistes de la platja de “La Arena” de Muzkiz.
El dia que nosaltres hi vam estar, ens vam trobar bastanta gent fent surf.
Segueix el camí amb les vistes de la platja i arribaràs a un punt on el camí entra dins del bosc.
A partir d’aquí, si el sol apreta, s’hi estarà més fresc.
Al final, el camí acaba en unes escales per arribar a la platja. Pots baixar i fer-te un bany, o fer mitja volta i tornar per on has vingut.
Nota infants: Les escales són complicades de baixar amb el cotxet. Nosaltres vam donar mitja volta sense baixar.
Com que el camí de tornada és el mateix, pots seguir gaudint de les vistes.
Depèn de la velocitat fent la ruta, pots para a dinar a l’aparcament abans de seguir cap a Cantàbria, tot i que, si hi vas d’hora i sense nens, es pot fer tot d’una sola tirada.
Via verda del Piquillo (Cantàbria)
Si des de l’aparcament, comences la ruta cap a l’oest, agafes la via verda del “Piquillo”.
El primer tram, sortint de l’aparcament, l’has de fer per la carretera. La veritat és que el tram és curt i que no és perillós.
Nota infants: No vam trobar cap tram en el que tinguéssim algun problema amb el cotxet ni el nostre fill amb el patinet.
El camí comença, més o menys, en un lloc on hi ha un rètol amb el mapa de les antigues vies de tren i algunes explicacions sobre les mines, i ja no hi ha cap pèrdua.
La primera part del camí, el fas sobre asfalt i hi pot passar algun cotxe però van en compte.
El segon tram, ja no hi poden passar els cotxes i és més com un passeig amb unes vistes cap a Castro Urdiales molt boniques.
La part més divertida és quan arribes al túnel del Piquillo. Hi ha un parell de senyals que adverteixen del perill de despreniment i, quan veus l’estructura de dins del túnel, no et quedes pas més tranquil.
La veritat és que nosaltres hi vam passar tranquil·lament sense cap mena de problema.
Després del túnel, hi ha un tros amb unes vistes molt boniques del Cantàbric.
Quan estiguis arribant al final de la ruta, veuràs les restes del “cargadero del Piquillo” amb la fàbrica de Derivados del Fluor de fons.
La ruta acaba en una espècie d’aparcament sota del pont de l’autopista amb vistes al poblet d’Ontón.
Un cop hi arribis, pots donar mitja volta o parar a beure una mica d’aigua.
La ruta de tornada es fa pel mateix lloc.
On menjar
Si no hi vas amb nens petits, pots dinar per alguna població del voltant, ja que pots començar pel matí la ruta i acabar-la abans de dinar.
En el nostre cas, vam menjar uns entrepans a l’aparcament de Cobarón, on vam trobar alguna roca per seure i molta zona amb herba i vistes al mar, tot i que la gent, portava les seves cadires plegables.
Altres coses a visitar
Si estàs per la zona i vols conèixer altres coses per visitar, a continuació te’n deixo alguns exemples:
Pàgina actualitzada el 31.10.2023